|
Форуми на КОМІКС.com.ua
Обговорення мальованих історій |
|
Теми без відповідей | Активні теми
evgen_priest
|
|
|
А есть ли вообще у нас колористы такого уровня? Наверное не мало будет стоить, у россиян на comicsnews.ru спроси.
|
|
Догори |
|
 |
kudasov1
|
|
Офлайн |
Профи |
 |
|
Цитата: А есть ли вообще у нас колористы такого уровня? Наверное не мало будет стоить, у россиян на comicsnews.ru спроси.
Як то кажуть "не святі горщики ліплять" потрібно тільки добре пошукати. Якщо взяти для прикладу роботи Святослава Пащука, то вони навіть кращі ніж приведенні зразки.
|
|
Догори |
|
 |
kudasov1
|
|
Офлайн |
Профи |
 |
|
Ще одне з головних питань:
- В якій програмі краще працювати?
|
|
Догори |
|
 |
NORD JR
|
|
Офлайн |
Гуру |
 |
|
|
Догори |
|
 |
kudasov1
|
|
Офлайн |
Профи |
 |
|
Зрозумів. Ти вже другий хто радить звернутись туди. Ну що ж, пішов по сусідах.
|
|
Догори |
|
 |
evgen_priest
|
|
|
kudasov1
Огласишь результаты, каковы бы они ни были? А то самому интересно, что сейчас и по чём.
Но ИМХО мало вероятно что найдёшь колориста такого уровня.
Как вариант для поисков(по времени затратный правда), пошариться по портфолио на illustrators.ru или на render/ru может найдёшь человека который рисует в таком стиле, может он на покраску и согласится, но думаю меньше 80-100 у.е. даже и не расчитывай.
Уровень очень высокий.
|
|
Догори |
|
 |
kudasov1
|
|
Офлайн |
Профи |
 |
|
І так, в якості доведення інформації на теренах неньки, виявляється це вищий пілотаж пофарбування європейського коміксу (що не дивно). Оплата за таку роботу, в якості колориста, 60-80 євро (це на теренах західної європи) + роялті. На нашому районі це порядку 50 євро без подальшого роялті.
|
|
Догори |
|
 |
Twisted Roar
|
|
Офлайн |
Гуру |
 |
|
От жульйо! Роялті їм ще!
Ладно той, хто створив ідею, сценарист (коли різні з першим люди) і основний художник мають роялті (дивлячись, хто у витоків проекту стоїть), а це, вважай, найманець, аутосорсер. Гм.
Тільки якщо він твій постійний партнер і друзяка, який пройнятий твоїм проектом... Тільки так буде чесно. І то!
|
|
Догори |
|
 |
kudasov1
|
|
Офлайн |
Профи |
 |
|
Жульйо?!
Я б так не сказав. При такому пофарбуванні робота контуровщика зводиться майже на нівець. Тут кожний окремий кадр вже сам по собі шедевр. Але не будем сперечатись, на теренах бувшого СРСР, роялті не заведений.
|
|
Догори |
|
 |
Twisted Roar
|
|
Офлайн |
Гуру |
 |
|
Цитата: Жульйо?!
Я б так не сказав. При такому пофарбуванні робота контуровщика зводиться майже на нівець. Тут кожний окремий кадр вже сам по собі шедевр. Але не будем сперечатись, на теренах бувшого СРСР, роялті не заведений.
Я ж не проти того, щоб ділитися грішми зі своїм співатором-колористом. Але, даруйте, якого біса я маю платити роялті комусь, кому я у СПІВПРАЦІ уже заплатив тьму-тьмущу грошей!
Я вже купив його фарби і труд. Він мені не співавтор. Якщо мене намалює художник на алеї і на мій портрет будуть приходити дивитися друзі, то я маю приносити художнику гроші на алею, бо я показую його картину, наче в галереї?!
Або носити гроші молдаванам, які побудували мені будівлю, а я потім там відкрив магазин і вже маю з тієї будівлі зиск?! Маячня якась.
Сорі за офтоп.
ПС: Так що? Обрали підходящого?
|
|
Догори |
|
 |
NORD JR
|
|
Офлайн |
Гуру |
 |
|
Цитата: Цитата: Жульйо?!
Я ж не проти того, щоб ділитися грішми зі своїм співатором-колористом. Але, даруйте, якого біса я маю платити роялті комусь, кому я у СПІВПРАЦІ уже заплатив тьму-тьмущу грошей!
Я вже купив його фарби і труд. Він мені не співавтор. Якщо мене намалює художник на алеї і на мій портрет будуть приходити дивитися друзі, то я маю приносити художнику гроші на алею, бо я показую його картину, наче в галереї?!
Або носити гроші молдаванам, які побудували мені будівлю, а я потім там відкрив магазин і вже маю з тієї будівлі зиск?! Маячня якась.
Сорі за офтоп.
ПС: Так що? Обрали підходящого?
Все просто. Платить роялты или нет, оговаривается в договоре. Как показывает опыт, если в договоре сказано, что роялты платить не буду художнику/колористу, то цена за страницу немного выше от той, которая была бы, если бы платили роялты.
_________________ Я на comixide.org
|
|
Догори |
|
 |
kudasov1
|
|
Офлайн |
Профи |
 |
|
Twisted Roar, я хотів пошукати таких колористів з метою поспілкуватися з ними. Задати пару банальних запитань : "Як це робиться?". Я розумію, що чистих колористів в нас нема. Але є багато тих хто фарбує і не погано фарбує свої власні роботи.
|
|
Догори |
|
 |
NORD JR
|
|
Офлайн |
Гуру |
 |
|
Цитата: Twisted Roar, я хотів пошукати таких колористів з метою поспілкуватися з ними. Задати пару банальних запитань : "Як це робиться?". Я розумію, що чистих колористів в нас нема. Але є багато тих хто фарбує і не погано фарбує свої власні роботи. НА фейсбуке можно спокойно связаться с многими европейскими авторами\колористами, если конечно есть знания английского языка.
_________________ Я на comixide.org
|
|
Догори |
|
 |
kudasov1
|
|
Офлайн |
Профи |
 |
|
Ага, на рівні майн нейм із.
|
|
Догори |
|
 |
Хто зараз онлайн |
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей |
|
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете додавати файли у цьому форумі
|
| |